Avto > Na Štrom
582 ogledov

Opel še enkrat: Od leta 2028 le še na elektriko

Opel mokka-e Opel
Opel namerava v dveh letih elektrificirati vse modele avtomobilov. Od leta 2028 naprej pa v Evropi ne namerava več prodajati vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem.

Nemški avtomobilski proizvajalec Opel namerava v dveh letih vse svoje modele avtomobilov na trgu ponuditi v električni različici. V Oplu bodo v prihodnje bistveno povečali vlaganja v razvoj baterij za daljši doseg, sporočilo avtomobilskega proizvajalca povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Opel Vivaro-e Avto Vozili smo električni dostavnik - je rešitev za mesta?

Potrošnikom naj bi bila vsa Oplova vozila v električni različici na voljo od leta 2024, je za časnik Augsburger Allgemeine povedal prvi mož Opla Uwe Hochgeschurtz.

Opel rocks-e Avto Električni opel za manj kot osem tisočakov

Opel astra | Avtor: Opel Opel

"Glede na okvirje, ki so jih postavili politiki, je jasno, da imajo motorji z notranjim izgorevanjem rok trajanja," je dodal Hochgeschurtz. Opel naj bi jih na evropskem trgu opustil leta 2028.

Opel Corsa e Avto Promotorka enostavne e-vožnje

Opel je edina nemška znamka v avtomobilski skupini Stellantis, ki jo sestavljata še Peugeotova krovna družba PSA in Fiat-Chrysler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.