Osem najbolj zanesljivih suvov

Foto: Žurnal24 Opel antara Foto: Boštjan Horvat Volkswagen tiguan Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 toyota rav4 Foto: Kia Kia sportage Foto: Hyundai Hyundai Tucson Foto: Žurnal24 Foto: Suzuki Suzuki SX4 Foto: Žurnal24
Kateri je najboljši suv glede na zanesljivost in stroške vzdrževanja? Azijske znamke močno prevladujejo na lestvici 10 najboljših.
Oglej si celoten članek

Podobno kot za enoprostorce so pri specializirani britanski zavarovalnici Warranty Direct za rabljena vozila, ki jih ne pokriva več tovarniška garancija, sestavili lestvico 10 najbolj zanesljivih športnih terencev na podlagi najnovejše analize njihove baze, v kateri je več kot 50.000 vozil. Podatki o tem, kolikokrat in za kakšne stroške so zavarovanci uveljavljali pravico do različnih popravil, so omogočili, da so vsak model ovrednotili z indeksom, na podlagi tega pa sestavili lestvico. 

Pri Warranty Direct opozarjajo na dejstvo, da so se suvi, za katerimi Evropejci in tudi Slovenci zadnjih nekaj let dobesedno "norijo", v povprečju izkazali za manj zanesljive od svojih enoprostorskih sorodnikov, tudi ti pa se denimo ne morejo primerjati s klasičnimi kombilimuzinami in limuzinami v svojih velikostnih razredih. 

Medtem ko pri enoprostorcih najpogosteje odpoveduje elektronika, pa je pri suvih največkrat težave nastanejo pri podvozjem tako pri oseh kot pri vzmetenju. Takšnih je 28 odstotkov vseh prijavljenih težav. Povprečni strošek vseh popravil je lastnika suva sicer znašel 440 evrov.

Suvi so sicer med nami precej manj časa kot enoprostorci, zato je število modelov omejeno, prav tako niso vključeni modeli prestižnejših znamk, kot sta denimo BMW X4 ali audi Q5. Ker tovarniška garancija zanje še vedno velja, v raziskavi prav tako ni aktualnih modelov toyote RAV4, kie sportage in hyundaija ix35.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.