Avto
3627 ogledov

Osem najbolj zanesljivih suvov

1/9
Žurnal24 main
Kateri je najboljši suv glede na zanesljivost in stroške vzdrževanja? Azijske znamke močno prevladujejo na lestvici 10 najboljših.

Podobno kot za enoprostorce so pri specializirani britanski zavarovalnici Warranty Direct za rabljena vozila, ki jih ne pokriva več tovarniška garancija, sestavili lestvico 10 najbolj zanesljivih športnih terencev na podlagi najnovejše analize njihove baze, v kateri je več kot 50.000 vozil. Podatki o tem, kolikokrat in za kakšne stroške so zavarovanci uveljavljali pravico do različnih popravil, so omogočili, da so vsak model ovrednotili z indeksom, na podlagi tega pa sestavili lestvico. 

Pri Warranty Direct opozarjajo na dejstvo, da so se suvi, za katerimi Evropejci in tudi Slovenci zadnjih nekaj let dobesedno "norijo", v povprečju izkazali za manj zanesljive od svojih enoprostorskih sorodnikov, tudi ti pa se denimo ne morejo primerjati s klasičnimi kombilimuzinami in limuzinami v svojih velikostnih razredih. 

Medtem ko pri enoprostorcih najpogosteje odpoveduje elektronika, pa je pri suvih največkrat težave nastanejo pri podvozjem tako pri oseh kot pri vzmetenju. Takšnih je 28 odstotkov vseh prijavljenih težav. Povprečni strošek vseh popravil je lastnika suva sicer znašel 440 evrov.

Suvi so sicer med nami precej manj časa kot enoprostorci, zato je število modelov omejeno, prav tako niso vključeni modeli prestižnejših znamk, kot sta denimo BMW X4 ali audi Q5. Ker tovarniška garancija zanje še vedno velja, v raziskavi prav tako ni aktualnih modelov toyote RAV4, kie sportage in hyundaija ix35.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.