Avto
9945 ogledov

10 najbolj zanesljivih enoprostorcev

Renault scenic
1/11
Renault
Kateri so aktualno najboljši enoprostorci glede na zanesljivost, stroške popravil in starost? Britanska lestvica bo ljubiteljem nemcev dvignila pokrove.

Britanska specializirana agencija za zavarovanje rabljenih vozil Warrant Direct je objavila letošnjo lestvico najbolj zanesljivih rabljenih enoprostorcev. Lestvica je sestavljena na podlagi analize več kot 50.000 garancijskih polic, pri čemer formula upošteva povprečno starost in prevožene kilometre vključenih avtomobilov, koliko v povprečju se posamezen model kvari, tipične stroške popravila, kako dolgo traja popravilo ... Skratka, tudi če ima kakšno vozilo v povprečju več napak, pa na končni indeks vpliva tudi, koliko takšne napake na koncu udarijo po lastnikovem žepu. Nižji kot je na koncu indeks, bolje je.

Na podlagi vseh teh podatkov so pri Warranty Directu sestavili lestvico 10 najbolj zanesljivih družinskih prevoznikov, ki pa bo dvignila obrvi marsikateremu ljubitelju nemcev, saj sta na njej zgolj pogojno nemški kvečjemu znamki Ford in Škoda, nikjer pa ni Volkswagna, Opla (Vauxhalla) ... Lestvica tudi ne upošteva modelov kia carens in toyota verso, saj imata med vsemi avtomobili najdaljšo, kar 7- in 5-letno tovarniško garancijo. Da je kakšen model upoštevan v izračunavanju indeksa, jih mora biti v bazi zavarovalnice vsaj 50.

V Nemčiji poznajo seveda precej drugačne lestvice z drugačnimi kriteriji, zadnja raziskava Dekre je tako na splošni lestvici zanesljivosti vozil med prvo deseterico uvrstila le en nenemški model - volvo V70.

Komentarjev 1
  • maresem 21:52 30.julij 2014.

    Čisti bluz.... kdo bo pa nasedel tej lestvici...