Osnovno le 30 evrov

Foto: Žurnal24 Bivalne prikolice se uvrščajo v prvega od sedmih zavarovalnih razredov. Možna st
Zavarovanje prikolic. Po zakonu obvezna servisiranje in registracija. Letni stroški bivalne prikolice, ceprav ta stoji, so tako vsaj 150 evrov višji.
Oglej si celoten članek

Po zakonu o obveznem zavarovanju vozil v prometu je obvezno zavarovanje vseh, tudi bivalnih prikolic. Za servis boste odšteli okoli sto, za zavarovanje pa od 30 do 45 evrov.

Število zavarovanj narašča
Številne države (med njimi tudi Hrvaška) zahtevajo, da prikolico vsako leto na novo registriramo, kar pomeni, da morata biti poleg opravljenega servisa sklenjena zavarovanje in registracija.

Bonusi tudi pri bivalnih prikolicah
Razredi. Tako kot pri avtomobilskih zavarovanjih zavarovance glede na uveljavljanje škodnih primerov razvršcajo v bonusne razrede, od katerega so potem odvisni popusti, so povedali pri Zavarovalnici Maribor.

 Če imate prikolico registrirano v Sloveniji, to pomeni, da jo morate vsako leto prepeljati nazaj v državo. Če želite, pa jo lahko registrirate tudi v tujini, vendar jo morate zakonito izvoziti.

“Zavarovanje avtomobilske odgovornosti brez popustov stane 29,14 evra, avtomobilska asistenca pa 17,10 evra,” je povedala Urša Mancek s Triglava.

Na servis enkrat na leto
“K temu je treba dodati stroške registracije in servisa, ki stane okoli sto evrov, stranke pa se lahko odločijo tudi za delni servis, ki je pol cenejši,” je povedala Tanja Bunda Puncer iz Freedom centra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.