Avto
877 ogledov

Osnovno le 30 evrov

Bivalne prikolice se uvrščajo v prvega od sedmih zavarovalnih razredov. Možna st Žurnal24 main
Zavarovanje prikolic. Po zakonu obvezna servisiranje in registracija. Letni stroški bivalne prikolice, ceprav ta stoji, so tako vsaj 150 evrov višji.

Po zakonu o obveznem zavarovanju vozil v prometu je obvezno zavarovanje vseh, tudi bivalnih prikolic. Za servis boste odšteli okoli sto, za zavarovanje pa od 30 do 45 evrov.

Število zavarovanj narašča
Številne države (med njimi tudi Hrvaška) zahtevajo, da prikolico vsako leto na novo registriramo, kar pomeni, da morata biti poleg opravljenega servisa sklenjena zavarovanje in registracija.

Bonusi tudi pri bivalnih prikolicah
Razredi. Tako kot pri avtomobilskih zavarovanjih zavarovance glede na uveljavljanje škodnih primerov razvršcajo v bonusne razrede, od katerega so potem odvisni popusti, so povedali pri Zavarovalnici Maribor.

 Če imate prikolico registrirano v Sloveniji, to pomeni, da jo morate vsako leto prepeljati nazaj v državo. Če želite, pa jo lahko registrirate tudi v tujini, vendar jo morate zakonito izvoziti.

“Zavarovanje avtomobilske odgovornosti brez popustov stane 29,14 evra, avtomobilska asistenca pa 17,10 evra,” je povedala Urša Mancek s Triglava.

Na servis enkrat na leto
“K temu je treba dodati stroške registracije in servisa, ki stane okoli sto evrov, stranke pa se lahko odločijo tudi za delni servis, ki je pol cenejši,” je povedala Tanja Bunda Puncer iz Freedom centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.