Pa naj kdo reče, da je Toyota dolgočasna

Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept Foto: Toyota Toyota FT-1 Graphite Concept
Dokaz, da lepota velikokrat izvira od znotraj navzven, je nov koncept športnega vozila poimenovanega FT-1 graphite, ki so ga pri Toyoti dodelali za predstavitev na avtomobilskem srečanju v Pebble Beachu.
Oglej si celoten članek

Gre za nadgradnjo konceptne zgodbe začete letos januarja s športnim kupejem T-1 concept (future toyota 1) na avtosalonu NAIAS v Detroitu.

Kritike občinstva so bile tako pozitivne, da jih pri Toyoti niso mogli spregledati, zato so naredili nadaljevanje s konceptom FT-1 graphite, ki bi lahko služil tudi kot podlaga za serijski model, recimo naslednika legendarne supre.

Nov koncept so oblikovali v podjetju Calty Design Research v Kaliforniji, kjer so se posvetili novim barvam in materialom.  Glavna razlika v primerjavi s konceptom prikazanim v Detroitu je v barvi zunanjosti (v Detroitu je bil odet v rdečo barvo) in notranjosti. Koncept je bil v Detroitu kombiniran v črno in rdečo barvo, zdaj je na ogled v rjavo-črni kombinaciji. Kovinska barva zunanjosti poudarja eleganco, potniški prostor pa so dodobra obložili z usnjem in obogatili s kakovostnimi in lahkimi materiali iz ogljikovih vlaken.

Navdih v superjunakih

Caltyjeva kreativna direktorica Sellene Lee je o novem konceptu povedala: "Od začetka projekta FT-1 smo imeli v mislih podžgati vse, ki so zaljubljeni v super športna vozila. Z izborom barv smo želeli poudariti avtentičnost vozila, hkrati pa prispevajo svoj delež k premium občutku."

Sellene Lee dodaja, da so navdih za oblikovanje iskali v superjunakih. Visokotehnološki materiali, ki jih uporabljajo za oblačila superjunakov so našli mesto v konceptni Toyoti. Višje postavljene podolgovate odprtine za zračenje ponujajo občutek lebdenja, oblikovalka se je za navdih za šivanje usnjenih sedežev podala v modno hišo, kjer si je ogledala, kako so izdelane najbolj kakovostne torbice. Vse to naj bi resnično prispevalo k drugačnem občutku, ko se voznik usede za volan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.