Avto
14 ogledov

Pa naj kdo reče, da je Toyota dolgočasna

Toyota FT-1 Graphite Concept
1/18
Toyota
Dokaz, da lepota velikokrat izvira od znotraj navzven, je nov koncept športnega vozila poimenovanega FT-1 graphite, ki so ga pri Toyoti dodelali za predstavitev na avtomobilskem srečanju v Pebble Beachu.

Gre za nadgradnjo konceptne zgodbe začete letos januarja s športnim kupejem T-1 concept (future toyota 1) na avtosalonu NAIAS v Detroitu.

Kritike občinstva so bile tako pozitivne, da jih pri Toyoti niso mogli spregledati, zato so naredili nadaljevanje s konceptom FT-1 graphite, ki bi lahko služil tudi kot podlaga za serijski model, recimo naslednika legendarne supre.

Nov koncept so oblikovali v podjetju Calty Design Research v Kaliforniji, kjer so se posvetili novim barvam in materialom.  Glavna razlika v primerjavi s konceptom prikazanim v Detroitu je v barvi zunanjosti (v Detroitu je bil odet v rdečo barvo) in notranjosti. Koncept je bil v Detroitu kombiniran v črno in rdečo barvo, zdaj je na ogled v rjavo-črni kombinaciji. Kovinska barva zunanjosti poudarja eleganco, potniški prostor pa so dodobra obložili z usnjem in obogatili s kakovostnimi in lahkimi materiali iz ogljikovih vlaken.

Navdih v superjunakih

Caltyjeva kreativna direktorica Sellene Lee je o novem konceptu povedala: "Od začetka projekta FT-1 smo imeli v mislih podžgati vse, ki so zaljubljeni v super športna vozila. Z izborom barv smo želeli poudariti avtentičnost vozila, hkrati pa prispevajo svoj delež k premium občutku."

Sellene Lee dodaja, da so navdih za oblikovanje iskali v superjunakih. Visokotehnološki materiali, ki jih uporabljajo za oblačila superjunakov so našli mesto v konceptni Toyoti. Višje postavljene podolgovate odprtine za zračenje ponujajo občutek lebdenja, oblikovalka se je za navdih za šivanje usnjenih sedežev podala v modno hišo, kjer si je ogledala, kako so izdelane najbolj kakovostne torbice. Vse to naj bi resnično prispevalo k drugačnem občutku, ko se voznik usede za volan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.