Avto
243 ogledov

Vetrobransko steklo prihodnosti

Jaguarjev virtuali zaslon Jaguar
Jaguar razvija koncept virtualnega vetrobranskega stekla.

Britanska znamka prestižnih športnih vozil svet digitalnih dirkaških iger, pri katerih igralec vse vitalne podatke o vozilu spremlja na zaslonu, seli v resnične avtomobile. 

Kot kaže prvi vpogled v tehnologijo prek spletnega filmčka, Jaguar sicer trenutno največ poudarka pri tehnologiji daje ljubiteljem dirkanja, saj se poleg hitrosti, vrtljajev in trenutne prestave vozniku pred očmi prikazujejo še štoparica, časi minulih krogov in celo optimalna linija, navodila za zaviranje ter stožci za trening vijuganja. Posebna sladkorčka v prikazanem konceptu so virtualni avtomobili, ki lahko vozniku narekujejo tempo, ali možnost prepoznavanja gest za upravljanje z določenimi funkcijami. 

Vpeljava takšnega vetrobranskega stekla v avtomobile je za zdaj še precej oddaljena, a je po napovedih iz znamke precej verjetno, da bodo v jaguarjih in verjetno tudi land roverjih prihodnosti klasični merilniki kmalu stopili v ozadje, saj se bodo vozniku vsi podatki o vožnji, navigaciji in o morebitnih nevarnostih prikazovali kar na steklu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.