Pametne zebre

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Londonski župan je najavil nov projekt pametnih prehodov za pešce, ki bodo opremljeni s kamerami in senzorji. Ti bodo prežali na ljudi, ki bodo želeli prečkati cesto.
Oglej si celoten članek

Prečkanje londonskih ulic utegne biti kmalu varnejše.

Londonski župan Boris Johnson je najavil prvo testiranje "pametnih zeber" na svetu. Kamere in senzorji na semaforjih bodo zaznali število ljudi na prehodih za pešce ter glede na to prilagajali čas svetenja zelene luči. To pomeni, da zelena luč ne bi svetila po nepotrebnem, kadar bi že vsi prečkali cesto, s tem pa bi hitreje sprostili promet vozil, ki bi čakali na semaforju pri rdeči luči. Sistem bodo zaenkrat testirali pred prehodom dveh postaj podzemne železnice.

Če bo projekt uspešen, ga bodo razširili na druge lokacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.