Pečjak z dometom in hitrostjo do nagrade WAVE 2015

Foto: Inštitut Metron
Foto: Inštitut Metron
Andrej Pečjak je s svojim električnim avtom metron 7 zelo uspešno zaključil reli WAVE 2015. Ne le, da je dosegel nov mejnik z dosegom 826 kilometrov v normalnem prometu, dosegel je tudi eno od skupnih zmag prestižnega dogodka.
Oglej si celoten članek

Ekipa Metrona se je znova izkazala. Poročali smo že, da je Andrej Pečjak pred tednom dni svoj metron 7 prvič znova priključil na električni kabel šele, ko je z njim v normalnem prometu s povprečno hitrostjo 72 km/h prevozil kar 826 kilometrov. 

PREBERITE ŠE:

Po končanem reliju po Nemčiji in Švici, ki so se ga udeležili številne ekipe s področja razvoja električnih vozil z vsega sveta, so mu podelili nagradi za zmago na hitrostni preizkušnji na Saksenring, kjer je bil metron 7 prav tako najhitrejši, ter nagrado v kategoriji domet. Razglašen je bil tudi za enega od štirih skupnih zmagovalcev WAVE 2015 in sicer v kategoriji pionirji.

Na naporni trasi, ki je peljala iz Plauena prek Berlina in nato na jug do Badna, prešla v Švico in mimo Berna ter St. Moritza pripeljala do clija v St. Gallenu, so udeležence čakale najrazličnejše preizkušnje v vseh režimih vožnje. Tako so se z avtomobili povzpeli tudi na prek 2.000 metrov nadmorske višine, kjer pa je metron 7 deloval povsem brez težav, je poročal Pečjak. 

Pečjak je po več kot tednu dni izjemnih naporov zanj in za njegovo sopotnico ženo Jasno z doseženim več kot zadovoljen, saj je dokazal, da je njegova ekipa pripravila avtomobil, ki je sposoben najtežjih naporov in zmore peljati izjemno daleč, a nima "poln prtljažnik" baterij, kot mu očitajo nekateri. Metron 7 ima namreč tudi z dodatnim kompletom pri Metronu razvitega baterijskega sklopa na voljo povsem enako prtljažnega prostora, kot običajna nepredelana mazda 5. K uspehu pa so pripomogle tudi aerodinamične in druge predelave vozila. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:40 23. Junij 2015.

    nimas pojma

  • 10:56 23. Junij 2015.

    In kakšen šport je to, da se normalno vozi po cestah? Potem je tudi moja vožnja v službo šport? Vsak …

  • 10:22 23. Junij 2015.

    Slovar slovenskega knjižnega jezika: "rally tudi reli -ja [réli] m (ẹ̑) šport. športno tekmovanje, navadno avtomobilsko, ki se začne v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.