Peljali so mimo poškodovanega motorista

Na spletnem portalu Youtube se je znašel videoposnetek prometne nesreče v predoru, kjer se vozniki kljub ustavljenemu vozilu in padcu motorista niso ustavljali, ampak vožnjo nadaljevali mimo poškodovanega motorista.
Oglej si celoten članek

Dars na svojih spletnih straneh natančno opisuje, kaj je treba storiti v primeru zastojev v predoru ali prometne nesreče:

  • Vklopite vse štiri utripalke.
  • Bodite pozorni na prometno signalizacijo.
  • Vzdržujte varnostno razdaljo, ne glede na to, ali se kolona premika počasi ali stoji.
  • Če se je kolona ustavila, zapeljite ob skrajni desni rob vozišča in ugasnite motor.
  • Upoštevajte navodila upravljavca predora na frekvenci Vala 202 (88.5, 90.0, 91.8, 92.9, 94.1, 96.4) ali prek zvočnikov v predoru.
  • Upoštevajte prometno signalizacijo. Ne zapuščajte vozila po nepotrebnem.

V primeru okvire vozila ali udeležnosti v prometni nesreči vklopite vse štiri utripalke in vozilo umaknite v odstavno nišo, če ni možno pa ob desni rob vozišča. Ugasnite motor in pustite ključ v ključavnici za vžig motorja vašega vozila! Previdno zapustite vozilo in pokličite pomoč prek telefona za SOS – klic v sili in ne prek mobilnega telefona! Če so v nesreči osebe poškodovane, jim nudite prvo pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:45 6. Maj 2013.

    Edino pravilno , kajti če bi zavirali , to so delali , do zaustavitve bi od zadaj fasali udarce ostalih …

  • 11:44 6. April 2013.

    Vidva talenta to ni pri nas, dobro sta pogledala posnetek. <br />Enga tunela ni pri nas ki bi bil tak …

  • mia
    09:41 6. April 2013.

    vedno se zgražamo nad podobnimi posnetki s kitajske in rusije, pa sami nismo nič boljši vozniki.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.