Avto
7 ogledov

Peljali so mimo poškodovanega motorista

Nesreča v predoru Youtube
Na spletnem portalu Youtube se je znašel videoposnetek prometne nesreče v predoru, kjer se vozniki kljub ustavljenemu vozilu in padcu motorista niso ustavljali, ampak vožnjo nadaljevali mimo poškodovanega motorista.

Dars na svojih spletnih straneh natančno opisuje, kaj je treba storiti v primeru zastojev v predoru ali prometne nesreče:

 • Vklopite vse štiri utripalke.
 • Bodite pozorni na prometno signalizacijo.
 • Vzdržujte varnostno razdaljo, ne glede na to, ali se kolona premika počasi ali stoji.
 • Če se je kolona ustavila, zapeljite ob skrajni desni rob vozišča in ugasnite motor.
 • Upoštevajte navodila upravljavca predora na frekvenci Vala 202 (88.5, 90.0, 91.8, 92.9, 94.1, 96.4) ali prek zvočnikov v predoru.
 • Upoštevajte prometno signalizacijo. Ne zapuščajte vozila po nepotrebnem.

V primeru okvire vozila ali udeležnosti v prometni nesreči vklopite vse štiri utripalke in vozilo umaknite v odstavno nišo, če ni možno pa ob desni rob vozišča. Ugasnite motor in pustite ključ v ključavnici za vžig motorja vašega vozila! Previdno zapustite vozilo in pokličite pomoč prek telefona za SOS – klic v sili in ne prek mobilnega telefona! Če so v nesreči osebe poškodovane, jim nudite prvo pomoč.

Komentarjev 4
 • Žurnalček 18:45 06.maj 2013.

  Edino pravilno , kajti če bi zavirali , to so delali , do zaustavitve bi od zadaj fasali udarce ostalih avtomobilov , ki niso videli kaj se dogaja. Ko se je nalet umiril , so pa tudi pravilno vozili mimo, ...prikaži več da so sprostili in ne naredili pred mestom nesreče 5km kolono, da potem reševalci ne bi mogli do njih. Jaz ne vem kje je tale novinar delal izpit , ampak očitno ga niso naučili , da je najprej svoja varnost , potem pa varnost drugih. Kdo je dovoljeno , da se avtomobili zaustavljajo na AC , na srednjem in prehitevalnem pasu. Nikjer . Če že želiš pomagati, ker si od STROKE , zapelji na odstavni in delaj in pomagaj potem naprej , kakor veš in znaš, ne moreš pa zaradi tega v prvem momentu , dokler hitrost vozil ne pade , ustaviti prometa. Bi mogoče želel , da se zaradi enega ranjenega, pobije 10 ljudi na smrt ob naletu kamionov in cistern.

 • bla_blabla 11:44 06.april 2013.

  Vidva talenta to ni pri nas, dobro sta pogledala posnetek. Enga tunela ni pri nas ki bi bil tak visok, avti so drugacni in motorjev je dosti prevec v takem kratkem casu + pri nas bi se 90% motoristov ...prikaži več ustalo (ce ze ne avtomobilisti), ce bi vidli, da motorist lezi na tleh.

 • mia 09:41 06.april 2013.

  vedno se zgražamo nad podobnimi posnetki s kitajske in rusije, pa sami nismo nič boljši vozniki.