Avto
13 ogledov

Ženskam pomembnejšo vlogo

Avtomobilistični SPA
1/18
Organizator
Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je na poligonu varne vožnje na Vranskem priredila tretji avtomobilski SPA, namenjen dinamičnim voznicam.

"Promet na cestah je v Sloveniji vsekakor v domeni moških, a pozabljamo na vzgojiteljice, učiteljice, voznice in to, da je ženska tista, ki prinaša povsem drugačen pogled," je poudaril sekretar komisije za vzgojo in varnost AMZS Robert Štaba.

Avtomobilski SPA za članice AMZS poteka sicer že tretje leto zapored, je pojasnila namestnica generalnega sekretarja AMZS Breda Florjančič. Dogodek je vedno marca, ker ta mesec združuje dogodka, pomembna za ženske, in sicer dan žena in materinski dan.

Znotraj AMZS morajo ženske dobiti pomembnejšo vlogo, meni Florjančičeva in dodaja, da ni to samo moška organizacija, ampak da so v tej organizaciji pomembne tudi ženske, ki imajo tudi kot voznice večjo vlogo v prometu. V soboto so tako na Vranskem na treningu varne vožnje gostili voznice. Fotografije z dogodka najdete v fotogaleriji zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.