Performance še podžgal audija RS Q3

Foto: Audi Audi RS Q3 performance Foto: Audi Audi RS Q3 performance Foto: Audi Audi RS Q3 performance Foto: Audi Audi RS Q3 performance Foto: Audi Audi RS Q3 performance
Audi RS Q3 performance je namenjen najzahtevnejšim ljubiteljem kompaktnih suvov, ki jim niti oznaka RS sama po sebi ni dovolj.
Oglej si celoten članek

Dodatek "performance" podobno kot v primeru audija RS 6 avant ali RS 7 sportback pomeni prirastek k moči, ki v primeru 2,5-litrskega TFSI motorja pri Q3 pomeni 270 kW (367 KM) moči.

"Običajni" RS Q3, jih ima 250 kW (340 KM). Dodatno moč so inženirji dosegli z nekaterimi spremembami za bolj učinkovito hlajenje in pri vbrizgu goriva. Narasel je tudi navor.

Že serijska sta izbirnik načina vožnje in pogon quattro, zadnji pomembni delček pa je sedemstopenjski S-tronic menjalnik. Suvovska sestavljanka je tako na cesti presneto hitra in zasenči marsikateri športni avto.

Do 100 km/h pospeši že po 4,4 sekunde, vleče pa vse do 270 km/h. Od klasičnega RS-a se na zunaj razlikuje po nekoliko več dodatkih v barvi titana, znotraj večjih sprememb ni, sedeži so iz alkantare z modrimi šivi, serijska je tudi kompletna LED osvetlitev ceste.

V Nemčiji RS Q3 performance stane od 61.000 evrov dalje, kar je 4.400 evrov več od RS Q3. Prvič bo razstavljen na začetku marca na salonu v Ženevi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:25 7. Februar 2016.

    Kaj mi bo Audi RS Q3, a da se bom po hribih 270 km/h vozil...ne rečem navadni RS3, to pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.