Pešci, pazite nase!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pod geslom Posveti mi pozornost se danes začenja drugi del preventivne akcije za varnost pešcev v prometu, ki bo po vsej državi potekala do 14. oktobra.
Oglej si celoten članek

Cilj akcije je opozarjanje voznikov na pešce kot najbolj ogroženo skupino v cestnem prometu, hkrati pa tudi same pešce opomniti na njihovo ranljivost.

Začenja se obdobje daljših noči in slabše vidljivosti, ki je za pešce še posebno nevarno. V tem času so po podatkih policije pešci pogosto žrtve prometnih nesreč. Prav pešci morajo za lastno varnost poskrbeti tudi sami, in to ne le z nošenjem svetlih oblačil in odsevnikov, ampak tudi z upoštevanjem prometnih predpisov.

Policisti bodo v prihodnjih dneh zelo pozorni tudi na voznike motornih vozil. Aktivnosti bodo obsegale umirjanje hitrosti vozil na območjih, kjer se pešci najpogosteje zadržujejo, odstop prednosti pešcem, izvajali pa bodo tudi meritve hitrosti in nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.