Avto
17 ogledov

Pešci, pazite nase!

Pešci Shutterstock
Pod geslom Posveti mi pozornost se danes začenja drugi del preventivne akcije za varnost pešcev v prometu, ki bo po vsej državi potekala do 14. oktobra.

Cilj akcije je opozarjanje voznikov na pešce kot najbolj ogroženo skupino v cestnem prometu, hkrati pa tudi same pešce opomniti na njihovo ranljivost.

Začenja se obdobje daljših noči in slabše vidljivosti, ki je za pešce še posebno nevarno. V tem času so po podatkih policije pešci pogosto žrtve prometnih nesreč. Prav pešci morajo za lastno varnost poskrbeti tudi sami, in to ne le z nošenjem svetlih oblačil in odsevnikov, ampak tudi z upoštevanjem prometnih predpisov.

Policisti bodo v prihodnjih dneh zelo pozorni tudi na voznike motornih vozil. Aktivnosti bodo obsegale umirjanje hitrosti vozil na območjih, kjer se pešci najpogosteje zadržujejo, odstop prednosti pešcem, izvajali pa bodo tudi meritve hitrosti in nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.