Peugeot 308 je novi Slovenski avto leta 2023

Foto: Uroš Modic slovenski avto leta 2023 Foto: Uroš Modic slovenski avto leta 2023 Foto: Uroš Modic slovenski avto leta 2023 Foto: Uroš Modic slovenski avto leta 2023 Foto: Uroš Modic slovenski avto leta 2023
Na drugo mesto se je uvrstila opel astra, na tretje pa toyota corolla cross. Med finalisti sta bila še alfa romeo tonale in citroën C5 X. Lani je naziv osvojil toyota yaris cross.
Oglej si celoten članek

Peugeot 308, ki je kupcem na voljo kot petvratna kombilimuzina in kot karavan ter z bencinskim, dizelskim, hibridnim, priključno-hibridnim in kmalu tudi z električnim pogonom, je po glasovanju osmih slovenskih medijev zmagal s prednostjo treh točk.

Foto: Uroš Modic slovenski avto leta 2023

Za Peugeot je to po letu 2017, ko je slovenski avto leta postal njegov model 3008, drugi naslov najboljšega avtomobila v Sloveniji v zadnjih šestih letih. Naziv slovenski avto leta je leta 2002 osvojil tudi predhodnik letošnjega zmagovalca, model 307. To pomeni, da je francoski Peugeot - zdaj pod okriljem mednarodnega koncerna Stellantis - naziv osvojil v vsakem desetletju tretjega tisočletja.

Zaključna prireditev izbora Slovenski avto leta 2023 - v njem je bilo skupno 25 kandidatov - je v nedeljo potekala v tovarni podjetja Adria Mobil v Novem mestu.

Foto: Uroš Modic slovenski avto leta 2023

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:31 16. Januar 2023.

    Glede na to,kako slabo jim gre prodaja,so morali nekam investirati🧐...VWju je pa očitno zmanjkalo cvenka😂🤣

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.