Peugeot 308 RC Z concept

Foto: Žurnal24 Občinstvo v Frankfurtu bo imelo kaj videti!
Močan, dinamičen in brezkompromisen - to je koncept 308 RC Z - najnovejši Peugeotov vidik uživanja v vožnji. Francoski proizvajalec bo v Frankfurtu na svoj razstavni prostor obiskovalce privabljal z zanimivimi CC-rešitvami svojih kompaktnih modelov; Peugeot je za to izbral model 308.
Oglej si celoten članek

Zanimiva študija z nekaterimi izrazito športnimi detajli ponuja upanje, da se bo kmalu znašla na prometnicah. Poleg že znane podobe pozornost vzbujajo veliki loki blatnikov, 19-palčna platišča, svetila na zadku (LED) in na sredino nameščeni dvojni zaključek izpušnega sistema.

Notranjost ni tako izvirna kot zunanjost. Privlačnost so zagotovili z uporabo materialov, kot so aluminij, krom in usnje, s katerim so obložili športne sedeže. Izpostavimo še analogno uro, postavljeno na sredino osrednje plošče, kjer lepo sovpada z režami za prezračevanje na levi in desni.

Pripravljen na dirkaške izzive


Občinstvo v Frankfurtu bo imelo kaj videti! @ Peugeot
 
Da je 308 RC Z pravi pripadnik moderne oblikovalske filozofije, razkriva njegova izdelava. Francozi so uporabili najnovejše materiale, s čimer so precej prihranili pri masi vozila. Z le 1200 kilogrami mase je lev pripravljen na različne dirkaške izzive tako s streho kot brez.

To ne bi bilo mogoče brez motorja, ki je 1,6-litrski turbobencinski in je skupen proizvod koncernov  BMW in PSA. Največja moč, ki jo razvije motor, je spoštljivih 160 kW/218 KM ob 280 Nm najvišjega navora. Moč se na prednji kolesi prenaša ob pomoči šeststopenjskega menjalnika. Pospešek do 100 km/h je sedem sekund, najvišja hitrost pa 235 km/h, pri čemer avtomobil ni niti najmanj požrešen. Povprečna poraba na 100 prevoženih kilometrov je 6,7 litra.

Vozilo je bilo v osnovi namenjeno uživanju v vožnji, zaradi česar je karoserija visoka le 1,32 metra, medtem ko je zadnja klop predvsem za okras.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.