Avto
5 ogledov

Peugeot 308 RC Z concept

Občinstvo v Frankfurtu bo imelo kaj videti! Žurnal24 main
Močan, dinamičen in brezkompromisen - to je koncept 308 RC Z - najnovejši Peugeotov vidik uživanja v vožnji. Francoski proizvajalec bo v Frankfurtu na svoj razstavni prostor obiskovalce privabljal z zanimivimi CC-rešitvami svojih kompaktnih modelov; Peugeot je za to izbral model 308.

Zanimiva študija z nekaterimi izrazito športnimi detajli ponuja upanje, da se bo kmalu znašla na prometnicah. Poleg že znane podobe pozornost vzbujajo veliki loki blatnikov, 19-palčna platišča, svetila na zadku (LED) in na sredino nameščeni dvojni zaključek izpušnega sistema.

Notranjost ni tako izvirna kot zunanjost. Privlačnost so zagotovili z uporabo materialov, kot so aluminij, krom in usnje, s katerim so obložili športne sedeže. Izpostavimo še analogno uro, postavljeno na sredino osrednje plošče, kjer lepo sovpada z režami za prezračevanje na levi in desni.

Pripravljen na dirkaške izzive


Občinstvo v Frankfurtu bo imelo kaj videti! @ Peugeot
 
Da je 308 RC Z pravi pripadnik moderne oblikovalske filozofije, razkriva njegova izdelava. Francozi so uporabili najnovejše materiale, s čimer so precej prihranili pri masi vozila. Z le 1200 kilogrami mase je lev pripravljen na različne dirkaške izzive tako s streho kot brez.

To ne bi bilo mogoče brez motorja, ki je 1,6-litrski turbobencinski in je skupen proizvod koncernov  BMW in PSA. Največja moč, ki jo razvije motor, je spoštljivih 160 kW/218 KM ob 280 Nm najvišjega navora. Moč se na prednji kolesi prenaša ob pomoči šeststopenjskega menjalnika. Pospešek do 100 km/h je sedem sekund, najvišja hitrost pa 235 km/h, pri čemer avtomobil ni niti najmanj požrešen. Povprečna poraba na 100 prevoženih kilometrov je 6,7 litra.

Vozilo je bilo v osnovi namenjeno uživanju v vožnji, zaradi česar je karoserija visoka le 1,32 metra, medtem ko je zadnja klop predvsem za okras.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.