Peugeot napovedal pomembno novost

Foto: Peugeot električna vozila Peugeot Foto: Peugeot električna vozila Peugeot Foto: Peugeot električna vozila Peugeot Foto: Peugeot električna vozila Peugeot Foto: Peugeot električna vozila Peugeot Foto: Peugeot električna vozila Peugeot Foto: Peugeot električna vozila Peugeot
Od leta 2023 vsi Peugeotovi modeli na voljo z elektrificiranimi motorji.
Oglej si celoten članek

Od prve polovice leta 2023 bodo vsi modeli avtomobilov francoskega proizvajalca avtomobilov Peugeot, ki sodi pod okrilje skupine Stellantis, na voljo z enim ali več elektrificiranimi motorji. Gre za korak naprej proti Peugeotovem cilju, da bo od leta 2030 dalje prodajal samo še popolnoma električna vozila.

V uvedbo novih hibridnih motorjev bosta najprej zajeta Peugeotova športna terenca (SUV) 3008 in 5008. Nova tehnologija zajema bencinski motor PureTech s 136 konjskimi močmi nove generacije, ki je vgrajen skupaj z novim elektrificiranim menjalnikom z dvojno sklopko, so sporočili iz uvoznika Peugeotovih vozil za Slovenijo P Automobil Import, ki je del švicarske skupine Emil Frey.

Foto: Peugeot električna vozila Peugeot

Po zaslugi 48-voltne baterije, ki se polni med vožnjo, ta tehnologija nudi dodaten navor pri nizkih vrtljajih in 15-odstotno nižjo porabo goriva. Vozilo lahko v načinu ničnih emisij z nizko hitrostjo prevozi en kilometer na kratkih razdaljah v mestu, so pojasnili.

Z uvedbo novih hibridnih motorjev bo znamka razširila svojo tehnološko ponudbo, saj se bodo novim 100-odstotno baterijskim električnim modelom, kot sta E-208 in E-308, pridružile še izvedenke na vodikove gorivne celice in priključni hibridi z dvo- in štirikolesnim pogonom.

Peugeot bo s tem postal prva znamka skupine Stellantis, ki bo lansirala novo generacijo hibridnih motorjev, so še poudarili v sporočilu za javnost.

Foto: Peugeot električna vozila Peugeot

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.