Avto
2184 ogledov

Peugeot napovedal pomembno novost

električna vozila Peugeot
1/7
Peugeot
Od leta 2023 vsi Peugeotovi modeli na voljo z elektrificiranimi motorji.

Od prve polovice leta 2023 bodo vsi modeli avtomobilov francoskega proizvajalca avtomobilov Peugeot, ki sodi pod okrilje skupine Stellantis, na voljo z enim ali več elektrificiranimi motorji. Gre za korak naprej proti Peugeotovem cilju, da bo od leta 2030 dalje prodajal samo še popolnoma električna vozila.

V uvedbo novih hibridnih motorjev bosta najprej zajeta Peugeotova športna terenca (SUV) 3008 in 5008. Nova tehnologija zajema bencinski motor PureTech s 136 konjskimi močmi nove generacije, ki je vgrajen skupaj z novim elektrificiranim menjalnikom z dvojno sklopko, so sporočili iz uvoznika Peugeotovih vozil za Slovenijo P Automobil Import, ki je del švicarske skupine Emil Frey.

električna vozila Peugeot | Avtor: Peugeot Peugeot

Po zaslugi 48-voltne baterije, ki se polni med vožnjo, ta tehnologija nudi dodaten navor pri nizkih vrtljajih in 15-odstotno nižjo porabo goriva. Vozilo lahko v načinu ničnih emisij z nizko hitrostjo prevozi en kilometer na kratkih razdaljah v mestu, so pojasnili.

Z uvedbo novih hibridnih motorjev bo znamka razširila svojo tehnološko ponudbo, saj se bodo novim 100-odstotno baterijskim električnim modelom, kot sta E-208 in E-308, pridružile še izvedenke na vodikove gorivne celice in priključni hibridi z dvo- in štirikolesnim pogonom.

Peugeot bo s tem postal prva znamka skupine Stellantis, ki bo lansirala novo generacijo hibridnih motorjev, so še poudarili v sporočilu za javnost.

električna vozila Peugeot | Avtor: Peugeot Peugeot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.