Peugeotov novi koncept paša za (stare) oči

Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept Foto: Peugeot Peugeot e-legend concept
Pri Peugeotu so sprostili ideje in nastal je lepi retro koncept, ki spominja na abraham legendarnega modela.
Oglej si celoten članek

Peugeot e-legend concept je avto, pri katerem so Francozi načrtno stopili stran od oblikovnega minimalizma in gladkih linij, zaščitnih lastnosti modernih konceptov. Vrnili so se v zgodovino, ko so pred 50 leti predstavili znameniti model 504, ter preteklost skrojili s prihodnostjo. Kdo ve, morda pa še bo nekaj iz tega!

E-legend concept ima številne detajle, ki spominjajo na 504, kot so dvojni žarometi ali klasična oblika kupe-limuzine. Tudi znotraj je veliko navezav na preteklost z grafiko in simulacijo nekoč uporabljenih materialov. 

Modernost pa koncept izkazuje s t. i. responsive i-cokcpitom, ki omogoča ročno ali pa povsem avtonomno vožnjo. A tu gre še korak dlje od doslej prikazanih konceptov, saj sta na razpolago tako dva avtonomna načina vožnje - eden bolj dinamičen, drug bolj udoben - kot tudi dva ročna načina. Vgrajen je zmogljiv zvokovni asistent, ki bo prilagojen na voljo tudi v serijskih vozilih, poudarek je na dobrem počutju. V avtu je kar 49-palčni zaslon.

Pogon je kakopak električen.

dezurni@zurna24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.