Avto
2732 ogledov

Peugeotov novi koncept paša za (stare) oči

Peugeot e-legend concept
1/10
Peugeot
Pri Peugeotu so sprostili ideje in nastal je lepi retro koncept, ki spominja na abraham legendarnega modela.

Peugeot e-legend concept je avto, pri katerem so Francozi načrtno stopili stran od oblikovnega minimalizma in gladkih linij, zaščitnih lastnosti modernih konceptov. Vrnili so se v zgodovino, ko so pred 50 leti predstavili znameniti model 504, ter preteklost skrojili s prihodnostjo. Kdo ve, morda pa še bo nekaj iz tega!

E-legend concept ima številne detajle, ki spominjajo na 504, kot so dvojni žarometi ali klasična oblika kupe-limuzine. Tudi znotraj je veliko navezav na preteklost z grafiko in simulacijo nekoč uporabljenih materialov. 

Modernost pa koncept izkazuje s t. i. responsive i-cokcpitom, ki omogoča ročno ali pa povsem avtonomno vožnjo. A tu gre še korak dlje od doslej prikazanih konceptov, saj sta na razpolago tako dva avtonomna načina vožnje - eden bolj dinamičen, drug bolj udoben - kot tudi dva ročna načina. Vgrajen je zmogljiv zvokovni asistent, ki bo prilagojen na voljo tudi v serijskih vozilih, poudarek je na dobrem počutju. V avtu je kar 49-palčni zaslon.

Pogon je kakopak električen.

dezurni@zurna24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.