Peugeotova zvezda za šest potnikov

Foto: Peugeot Peugeot HX1 concept Foto: Peugeot Peugeot HX1 concept Foto: Peugeot Peugeot HX1 concept Foto: Peugeot Peugeot HX1 concept Foto: Peugeot Peugeot HX1 concept Foto: Peugeot Peugeot HX1 concept Foto: Peugeot Peugeot HX1 concept
Peugeot je objavil uradne fotografije svojega novega koncepta HX1 s pogonom na vsa štiri kolesa, ki bo poleg modela 508 RXH javnosti prvič predstavljen sredi septembra na avtosalonu v Frankfurtu.
Oglej si celoten članek

Novi francoski koncept v dolžino meri 4954 milimetrov, širok je 1990 milimetrov, visok 1990 milimetrov. HX1 concept pa ima na voljo sedem sedežev, z razporeditvijo 4+2.

Gre za plug-in hybrid, kar v praksi pomeni, da za pogon skrbi kombinacija 2,2-litrskega HDi dizelskega agregata moči 150 kilovatov (204 KM), ki poganja prednji kolesi in elektromotor z močjo 70 kilovatov (95 KM), ki poganja zadnji kolesi. Baterije so litij-ionske, avtomobil pa je zmožen zgolj na elektriko prevoziti 30 kilometrov. Povprečna poraba po tovarniških podatkih znaša 3,2 litra, izpust CO2 pa 83 gramov na prevoženi kilometer.

Oblikovno poseben je prednji del, ki spominja ne prejšnji Peugeotov koncept SR1. Zanimiv je način odpiranja vrat, velika sedemkraka aluminijasta platišča in zadnji spojler, ki se dvigne pri hitrosti 100 km/h. Omeniti velja še zelo dobro aerodinamičnost, saj je količnik upora zraka zgolj 0,28.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.