Avto
16 ogledov

Peugeotova zvezda za šest potnikov

Peugeot HX1 concept
1/7
Peugeot
Peugeot je objavil uradne fotografije svojega novega koncepta HX1 s pogonom na vsa štiri kolesa, ki bo poleg modela 508 RXH javnosti prvič predstavljen sredi septembra na avtosalonu v Frankfurtu.

Novi francoski koncept v dolžino meri 4954 milimetrov, širok je 1990 milimetrov, visok 1990 milimetrov. HX1 concept pa ima na voljo sedem sedežev, z razporeditvijo 4+2.

Gre za plug-in hybrid, kar v praksi pomeni, da za pogon skrbi kombinacija 2,2-litrskega HDi dizelskega agregata moči 150 kilovatov (204 KM), ki poganja prednji kolesi in elektromotor z močjo 70 kilovatov (95 KM), ki poganja zadnji kolesi. Baterije so litij-ionske, avtomobil pa je zmožen zgolj na elektriko prevoziti 30 kilometrov. Povprečna poraba po tovarniških podatkih znaša 3,2 litra, izpust CO2 pa 83 gramov na prevoženi kilometer.

Oblikovno poseben je prednji del, ki spominja ne prejšnji Peugeotov koncept SR1. Zanimiv je način odpiranja vrat, velika sedemkraka aluminijasta platišča in zadnji spojler, ki se dvigne pri hitrosti 100 km/h. Omeniti velja še zelo dobro aerodinamičnost, saj je količnik upora zraka zgolj 0,28.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.