Pijača v avtomobilu se ne bo več polila

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
BMW pripravil izum, ki bo marsikomu v avtomobilu prišel še kako prav.
Oglej si celoten članek

BMW je razvil držalo za kozarce z žiroskopom, to je naprava oziroma simetrična vrtavka obešena na kardanski sklop, ki ponazarja in izrablja načelo ohranitve vrtilne količine v fiziki oziroma se vrti okrog nepomične točke. S to napravo naj bi preprečili, da se bo pijača v kozarcu med vožnjo polila.

Avto BMW odrezal še en svoj model

BMW je pred nekaj meseci predstavil konceptno vozilo vision M next concept, ki bo podjetje popeljal v elektrificirano dobo. Izstopa s parom gulwing vrat, oranžno barvo, ki se prepleta s kovinsko barvo in poudarja futuristični dizajn. Le malokdo pa je v kabini opazil inovativno držalo za pijačo, ki preprečuje politje pijače.

Avto Test: BMW X7

"Ko kozarec postavite v držalo in ga skušate obrniti, ga bo držalo potisnilo v nasprotno smer, da se tekočina ne bo razlila," je dejal idejni oblikovalec Jose Alberto Casas Pena.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.