Avto
9989 ogledov

BMW odrezal še en svoj model

BMW i3 PRIMA
V Münchnu so najavili konec proizvodnje pomembnega modela.

BMW ne bo izdelal naslednika svojega 100-odstotno električnega modela i3, je za Financial Times povedal direktor marketinga pri BMW Pieter Nota. Novica je sledila malo po tem, ko so pri BMW povedali, da naslednika ne bo dobil niti i8.

BMW C evolution NOVI SKUTER Avto BMW v električni skuter C evolution vgradil baterijo iz i3

BMW i3 bodo počasi umikali iz proizvodnje, saj se bodo osredotočali na hibridno in priključno-hibridno tehnologijo pri drugih aktualnih modelih, prav tako pa bodo predstavili nove popolnoma električne avtomobile.

BMW i3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

BMW i3 BMW i3 Avto BMW i3s športnost pripeljal med električna vozila

"Nimamo konkretnih načrtov s proizvodnjo naslednika i3. Elektrifikacija se bo zgodila pri naših najpomembnejših modelih," je dejal Nota. BMW želi hibridizirati ponudbo svojih najbolj prodajanih modelov na trgu. V svojo paleto želi dodati več priključnih hibridov, medtem, ko bodo 100-odstotno električni modeli namenjeni mestni uporabi, a bodo v paleto dodali tudi popolnoma električne modele za daljše razdalje. BMW namerava imeti do leta 2023 13 popolnoma električnih modelov (vključno z znamko Mini).

Ameriški marinci Marinci Avto Zakaj BMW najema bivše specialce za popravilo avtov?

BMW i3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

BMW i3 je na trg zapeljal leta 2013. To je bil prvi BMW električni avtomobil. Bavarci so z njimi želeli preveriti zanimanje kupcev za električna vozila, pri čemer zaradi nenavadne oblike in pogona niso želeli zmanjšati tržnega deleža svojim limuzinskim modelom.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice