Avto
2263 ogledov

S tem so najavili začetek konca za BMW-jev model

BMW i8 BMW
BMW je napovedal posebno izpeljanko svojega hitrega hibrida z i8 z imenom ultimate sophisto edition. Ime razkriva, da je konec blizu.

I8 ultimate sophisto edition glede na BMW promocijsko besedilo prinaša "naslednji vrhunec" za njihov karizmatični športni priključni hibrid. 

Izdelali bodo 200 primerkov te posebne serije, katere največja posebnost je posebna "sophisto grey brilliant effect" siva barva z dodatki "e-copper" bakrenimi odtenki. Drugačni od klasičnega i8 so še 20-palčna platišča in oranžna notranjost. 

BMW i8 | Avtor: BMW BMW

Morda najpomembnejša informacija te posebne edicije je, da se konec neizbežno približuje. i8 zdajšnje generacije bodo namreč spomladi 2020 prenehali proizvajati, za zdaj pa še ni jasno, kakšen - če sploh - bo naslednik bavarskega športnika, ki je svet presenetil zaradi številnih tehničnih lastnosti, ki so bile leta 2009 ob predstavitvi koncepta in nato ob začetku serijske proizvodnje leta 2014 precej pred časom - karoserija iz ogljikovih vlaken, izjemna aerodinamika, dvižna vrata ter kombinacija trivaljnega 1,5 litrskega bencinskega motorja in elektromotorja s skupno močjo kar 260 kW (354 KM). 

BMW i8 | Avtor: BMW BMW

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.