Avto
4290 ogledov

BMW prestavil v višjo prestavo

BMW i3 Saša Despot
BMW je močno pohitril napovedi o svoji prihodnosti pod napetostjo.

Nemški avtomobilski proizvajalec BMW bo do leta 2023, dve leti prej, kot je bilo napovedano, na trg poslal 25 elektrificiranih modelov, od tega vsaj 13 v celoti električnih avtomobilov, je v torek objavila družba.

"Dali smo v višjo prestavo glede transformacije k trajnostni mobilnosti in s tem podjetje pripravljamo na prihodnost ... Do leta 2021 bomo podvojili prodajo elektrificiranih vozil v primerjavi z letom 2019," je v sporočilu, objavljenem na spletni strani BMW, zapisal predsednik upravnega odbora BMW Harald Krüger.

Avto BMW možgani se samodejno prilagajajo vozniku

Napovedal je, da bo BMW leta 2023, kar je dve leti prej od prejšnjih napovedi, ponujal 25 elektrificiranih vozil, od tega bo več kot polovica v celoti električnih. Pričakuje, da se bo krivulja rasti prodaje proti letu 2025 strmo vzpenjala - prodaja električnih modelov naj bi se letno povečala v povprečju za 30 odstotkov.

BMW i3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V družbi pričakujejo, da bo do konca letošnjega leta po cestah vozilo več kot pol milijona električnih in priključnih hibridov BMW. V roku dveh let bodo ponudili pet serijskih električnih vozil: poleg sedanjega i3 bodo v Veliki Britaniji letos začeli proizvajati električnega minija, prihodnje leto na Kitajskem model iX3 ter v letu 2021 v Nemčiji modela iNEXT in i4.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 11:43 26.junij 2019.

    Verjetno jih veliko bolj kot okolje skrbi cena paladija. Na koncu ekonomija poskrbi za nove trende.