Pijanim bo zagon avtomobila preprečen

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Detroit Free Press v svojem časopisu piše, da sta dve podjetji združili moči in razvijata gumb za vžig motorja, ki samodejno zazna prisotnost alkohola v človeškem znoju in blokira vžig avtomobila.
Oglej si celoten članek

Podjetji Takata in TruTouch sta združili moči in bosta s pomočjo finančne injekcije v višini 2,25 milijona dolarjev s strani ameriške avtomobilske agencije za varnost v prometu razvila sistem, ki bo pijanim voznikom preprečil vožnjo z vozilom.

Trenutno je sistem, ki deluje po načelu vžiga, ki zazna opitost voznika in mu prepreči zagon motorja, v fazi testiranj. Deluje s pomočjo infrardečega senzorja, ki ob dotiku zazna alkohol v človeškem znoju. Sistem bo ob izboljšavah ob pritisku opitega voznika na stikalo za vžig v nekaj milisekundah prepoznal, da je ta alkoholiziran, in avtomobilu preprečil zagon. Sistem naj bi deloval v vseh pogojih in pri vseh temperaturah, strokovnjaki pa upajo, da bo cena takšnega sistema, ki ga bodo vgrajevali v serijska vozila, pod 150 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:55 16. Maj 2012.

    heheh to bodo prodali samo v primeru, da bo del standardne opreme. Drugače, no way. Pa bo treba še malce …

  • 08:15 5. Oktober 2011.

    Saj ne piše, da gleda v žile, ampak, da pregleduje švic.

  • 07:37 5. Oktober 2011.

    nisem še slišal, da bi se z infrardečo svetlobo gledalo V žile, če je v njih prisoten alkohol. razen, če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.