Po avstrijski avtocesti le še 100 km/h

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstrijci znižujejo najvišjo dovoljeno hitrost na tirolski avtocesti. Čez eno leto bodo ocenili, ali so s tem kaj dosegli.
Oglej si celoten članek

Kot sporočajo iz avstrijskega avtokluba ÖEMTC, bodo na podlagi odločitve deželne tirolske vlade s sredino novembra znižali najvišjo dovoljeno hitrost na avtocesti A12 skozi dolino Inna med Kufsteinom in Zirlom, med krajema Karrösten in Zmas in tudi med Schönbergom in Innsbrckom.

Ukrep bo veljal za poskusno obdobje enega leta, v tem času pa pristojni avstrijski naravovarstveni organi upajo, da se bo predvsem izboljšala kakovost zraka na Tirolskem. 

Če bodo po letu dni ugotovili, da še vedno dihajo enako čist zrak, bodo ukrep odpravili, sicer bo ostal stalno v veljavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:51 13. Oktober 2014.

    Jaz jim predlagam naj takoj znižajo na 30km/h , bodo videl brez analiz , kolk so dosegel! Jodlarji so jodlarji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.