Po pomoti razkrita nova opel corsa!

Foto: Opel Opel corsa Foto: Opel Opel corsa Foto: Opel Opel corsa Foto: Opel Opel corsa
Na L’Automobile Magazine so pomotoma objavili prve uradne fotografije nove generacije opel corse.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani so fotografije takoj odstranili, a prepozno, saj jih je nekdo že shranil in objavil na spletnem kanalu WorldScoop. No, tudi od tam so jih odstranili, a so fotografije medtem že obšle svet in že krasijo naslovnice avtomobilskih spletnih strani.

Foto: Opel Opel corsa

Avto Opel razkril svojo prihodnost

Fotografije razkrivajo nov oblikovalski pristop, na fotografijah pa se je pojavila tudi električna različica, ki je tehnološko sorodna modelu peugeot e-208. Sodeč po fotografijah, je corsa nižja, širša, ima športno oblikovan C stebriček, novi so napredni žarometi, ki bodo na voljo v matrični LED tehnologiji, povsem nova je oblika potovalne kabine, ki je prečiščena, z novim osrednjim zaslonom in malo stikali, merilniki so digitalizirani, ročica avtomatskega menjalnika pa je izposojena iz Peugeotovih modelov.

Foto: Opel Opel corsa

Avto Opel combo je prostorski čudež

Opel sicer zaključuje s testiranji nove, šeste generacije corse, svojega najbolj popularnega modela, ki k nam prihaja v drugi polovici leta. Odkar so jo prvič javnosti predstavili leta 1982 so prodali že okoli 14 milijonov vozil. Opel je do zdaj pokazal nekaj zakamufliranih fotografij nove generacije mestnega avtomobila, ki bo na voljo tudi kot 100-odstotno električno vozilo.

Nova malčica Tako oster pogled bo imela nova opel corsa

Foto: Opel Opel corsa

Šesta generacija modela corsa temelji na PSA arhitekturi, ki si jo deli z novo generacijo peugeota 208 in premijskega DS 3 crossbacka. Platforma je zasnovana tako, da lahko na njej naredijo tako vozilo z motorjem na notranje zgorevanje kot popolnoma električno vozilo. Tako kot novi 208 bo tudi corsa na voljo le s petimi vrati. Iz Opla so sporočili, da bo že ob začetku prodaje kupcem na voljo tudi električna različica.

Foto: Opel Opel corsa

Avto Opel z novo pridobitvijo naznanil nove čase

Corsa naj bi bila prvič javnosti razkrita na avtomobilskem salonu v Frankfurtu septembra letos. Iz Opla so sporočili, da bo novinka za kar deset odstotkov lažja od aktualne corse, s tem pa bo na cesti veliko bolj dinamična, primerno masi pa bo manjša tudi poraba goriva.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:14 22. Maj 2019.

    POMOTOMA? Pa kaj ste na marsu zrasli? V teh stvareh je vse, ampak prav vse NAČRTNO. Nič ni "pomotoma". Ja, …

  • 12:57 22. Maj 2019.

    Pomotoma? Bla bla.... S tem želijo vsaj malce ohromiti prodajo sestrske 208. Vse je del prodajne strategije. Sicer pa je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.