Policija že na sledi novomeškega driftarja

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Pred dnevi se je na spletu pojavil posnetek voznika BMW serije 3 (model E46), ki po Novem mestu v slogu filma Hitri in drzni drifta po parkiriščih, cestah in garažni hiši v Novem mestu. Novomeški policisti so na podlagi posnetka takoj začeli izvajati aktivnosti za izsleditev voznika, ki je kršil cestno prometne predpise.
Oglej si celoten članek

Na posnetku se jasno vidi nevarna vožnja, oziroma driftanje, ki so ga avtorji objavili na socialnem omrežju Youtube. Nespametno in nevarno vožnjo so pod drobnogled nemudoma vzeli novomeški policisti, so za zurnal24.si pojasnili na generalni policijski postaji.

Vedo, kdo je vozil

Novomeški policisti so tako na podlagi posnetka takoj začeli izvajati aktivnosti za izsleditev voznika, ki je kršil cestnoprometne predpise. Okoliščine v tem trenutku še preverjajo, ugotovili pa so že, kdo je voznik na posnetku. Kršitelju so policisti v letu 2014 zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja že zasegli avtomobil.

Na policiji so nam pojasnili, da bodo na podlagi zbranih obvestil zoper voznika v skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa ustrezno ukrepali. Pravijo, da jih o tovrstnih dogodkih običajno s prijavami obvestijo občani, oziroma jih občasno zaznajo tudi policisti sami. V primeru, da so podani pogoji za ukrepanje, tudi ukrepajo. Globa za tovrstni prekršek je lahko tudi 300 evrov in tri kazenske točke.

Sicer pa je na podlagi posnetka mogoče oglobiti kršitelja (prekrškovni postopek), pravijo na policiji in dodajajo, da je to možno predvsem takrat, ko je oseba, ki je prekršek zaznala, pripravljena sodelovati kot priča in se v postopku dejansko ugotovijo elementi prekrška (kraj, čas, storilec) in obstoj prekrška.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 23:50 13. November 2016.

    Kolesarji lahko vozijo vštric po 2 in po cesti , čeprav je zraven kolesarska pot , če so na treningu …

  • 23:44 13. November 2016.

    Kaj a tebi vnuki hodijo v striptiz klube al v šolo ?

  • 23:43 13. November 2016.

    Jaz bi npr. odvzel dovoljenja vsem , ki po 10 letnem stažu nikoli niso driftali po snegu . Da se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.