Policisti sprejemajo kreditne kartice

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Na Hrvaškem so našli rešitev za vse, ki bodo storili prometni prekršek in pri sebi ne bodo imeli gotovine. Kazen boste lahko po novem poravnali kar s kreditno kartico.
Oglej si celoten članek

Del obvezne opreme hrvaških policistov bo po novem POS terminal za namen brezgotovinskega plačevanja. Hrvaški mediji voznikom zato svetujejo, da poleg prometnega in vozniškega dovoljenja s seboj nosijo tudi kreditno kartico. Tako bodo lahko kazen za prekršek poravnali kar takoj pri policistu.

Na policiji pravijo, da se želijo s tem približati voznikom in jim olajšati plačilo. Čeprav je srečanje s policijo samo po sebi stresno, pa hrvaški vozniki v večini pravijo, da jim to kaj dosti ne pomaga, če morajo plačati kazen, a novo rešitev vseeno pozdravljajo. Še vedno je boljše voziti po predpisih in se izogniti plačilu.

Projekt je zaenkrat še v preizkusni fazi, če se bo izkazal za uspešnega, pa bo kmalu dobil zeleno luč za uporabo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.