Polo GTI na operacijo srca

Foto: Volkswagen VW polo GTI Foto: Volkswagen VW polo GTI Foto: Volkswagen VW polo GTI Foto: Volkswagen VW polo GTI Foto: Volkswagen VW polo GTI Foto: Volkswagen VW polo GTI
VW polo GTi je dobil nov pogon. V nasprotju s trendom zniževanja prostornine so nabritemu malčku vgradili konkretno večje srce.
Oglej si celoten članek

Polo GTI je bil podobno kot ostala druščina medgeneracijsko obdelan, tako da se bo v Parizu predstavil v spremenjeni podobi, ki vključuje nekoliko spremenjen prednji del, nova svetila z drugačno umestitvijo LED dnevnih svetil, nekoliko predrugačena je tudi instrumentalna plošča.

Glavna novost za takšen avtomobil pa prav gotovo pomeni nov motor. Stari 1,4 TSI agregat so namreč zanimivo še v isti generaciji nadomestili z 1,8-litrskim TSI, ki ima odslej 140 kW (190 KM) oziroma 8 kilovatov več kot doslej, precej več je na voljo tudi navora. Medtem ko je bil "stari" GTI na voljo serijsko z DSG menjalnikom, je mogoče odslej avto dobiti tudi zgolj z ročnim menjalnikom. 

Če bi starega in novega GTI-ja postavili na startno črto, bi od 0 do 100 km/h novinec pospešil za 0,2 sekunde prej oziroma po 6,7 sekunde. Tudi končna hitrost je pri 236 km/h višja za 8 km/h. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:04 20. September 2014.

    100km in 210km/h? 20 let nazaj bolj redkost kot pravilo, je pa potrebno upoštevati še ožje gume, pa kakih 100-200kg …

  • 08:34 19. September 2014.

    190KM pa 236km/h končna? Stari 20 in več dizli z 100KM so brez težav dosegli hitrost 210-220 ta polo pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.