Polovička izgovor za visoke kazni

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
"Polovička kaže na dvoje: da so kazni previsoke in jih povprečen državljan ne more plačati, ali pa da jih je država nesposobna pobrati,“ pravi avtomobilski strokovnjak Andrej Brglez.
Oglej si celoten članek

Zneske za kazni je bistveno povišala prav prva Janševa vlada, enega od prioritetnih ukrepov nove vlade po znižanju zneskov za določene prekrške komentirajo v stranki SD in trdijo, da je Pahorjeva vlada zvišala v glavnem kazni za najhujše prekrške.

V pozitivni Sloveniji pa dodajajo, da znižanje kazni na ceste ne bo prineslo več varnosti.

"Raj nad polovičko“

Strokovnjak Andrej Brglez je prepričan, da je učinkovitost kazni odvisna predvsem od uspešnosti izterjave. Po njegovem bi morali nemudoma odpraviti "polovičko“, ki daje napačen signal kršiteljem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 15:58 20. Februar 2012.

    Pa še to : za tak prekršek je bila predvidena kazen 80 Eur, polovica pa je bila 40 Eur. Pa …

  • 15:27 20. Februar 2012.

    ..."v stranki SD in trdijo, da je Pahorjeva vlada zvišala v glavnem kazni za najhujše prekrške", to so ene velike …

  • 12:50 20. Februar 2012.

    Pa plačilo "za študije", provizije itd,...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.