Avto
32 ogledov

Polovička izgovor za visoke kazni

Policija meri hitrost Boštjan Tacol
"Polovička kaže na dvoje: da so kazni previsoke in jih povprečen državljan ne more plačati, ali pa da jih je država nesposobna pobrati,“ pravi avtomobilski strokovnjak Andrej Brglez.

Zneske za kazni je bistveno povišala prav prva Janševa vlada, enega od prioritetnih ukrepov nove vlade po znižanju zneskov za določene prekrške komentirajo v stranki SD in trdijo, da je Pahorjeva vlada zvišala v glavnem kazni za najhujše prekrške.

V pozitivni Sloveniji pa dodajajo, da znižanje kazni na ceste ne bo prineslo več varnosti.

"Raj nad polovičko“

Strokovnjak Andrej Brglez je prepričan, da je učinkovitost kazni odvisna predvsem od uspešnosti izterjave. Po njegovem bi morali nemudoma odpraviti "polovičko“, ki daje napačen signal kršiteljem.

Komentarjev 8
  • primorka 15:58 20.februar 2012.

    Pa še to : za tak prekršek je bila predvidena kazen 80 Eur, polovica pa je bila 40 Eur. Pa presodite, če je to najhujši prekršek, kot pišejo ( lažejo).Sedaj pa je 300 Eur, polovica pa 150 Eur. Mislim, da ...prikaži več je precejšnja razlika.

  • primorka 15:27 20.februar 2012.

    ..."v stranki SD in trdijo, da je Pahorjeva vlada zvišala v glavnem kazni za najhujše prekrške", to so ene velike laži, kar sploh ni res. Že minimalen prekršek (samo dotik oz. praska drugega vozila) ob prihodu policista je določena kazen 300 Eur.

  • dajno 12:50 20.februar 2012.

    Pa plačilo "za študije", provizije itd,...