Pomemben mejnik v Magni

Foto: Anže Petkovšek Otvoritev lakirnice Magna
Foto: Anže Petkovšek Otvoritev lakirnice Magna
Jaguar in Magna slavita.
Oglej si celoten članek

Graška tovarna Magna Steyr je pred dnevi s proizvodnih trakov poslala stotisoče vozilo znamke Jaguar, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Jaguarjeve športne terence v Gradcu sestavljajo od septembra 2017, od letošnjega marca pa njihove karoserije lakirajo tudi v Hočah.

O SLOVENIJI NITI BESEDE Magna bo izdelovala prestižni bavarski hibrid, tudi v Sloveniji?

Septembra 2017 so v Gradcu začeli proizvajati jaguarjev model e-pace, prvi kompaktni športni terenec te znamke. Aprila lani se mu je pridružil še manjši terenec i-pace, prvi jaguar z izključno električnim pogonom.

Položili temeljni kamen Magna: Novo poglavje v razvoju Štajerske in celotne regije

S proizvodnih trakov je pod jubilejno številko zapeljal prav slednji. V corris grey sivo, kot je v avtomobilski industriji poimenovan ta odtenek temno sive barve, odetega jaguarja bo vozil ameriški kupec.

Foto: Saša Despot Jaguar I-pace

Slovenija Magna zaganja stroje v Hočah

Magna Steyr je podružnica kanadske avtomobilske multinacionalke Magna in njen edini del, ki v celoti sestavlja vozila. Od marca njena proizvodnja poteka tudi v lakirnici v Hočah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.