Porsche 718 cayman z manj valji bolj grize

Foto: Porsche Porsche 718 cayman Foto: Porsche Porsche 718 cayman Foto: Porsche Porsche 718 cayman Foto: Porsche Porsche 718 cayman Foto: Porsche Porsche 718 cayman Foto: Porsche Porsche 718 cayman
718 cayman je športni porsche, ki si ga je moč najhitreje privoščiti. A nikakor ni počasen!
Oglej si celoten članek

Porsche 718 cayman je logični brat kabrioleta boxsterja, ki smo ga spoznali že pred meseci. Glavna novost face-lifta zdajšnje generacije poleg številke v imenu je, da so izpod zadnjega pokrova odstranili dva valja, dodali pa turbino. Dvolitrski štirivaljnik zmore 220 kW (300 KM), kar je popolnoma isto kot pri boxsterju. Različica S pa ima 2,5-litrski motor, ki zmore 257 kW (350 KM). V obeh primerih gre za prirastek okoli 20 kW. 

Oba motorja se izkazujeta s konkretnim navorjem, ki je zaradi turbine na voljo že pod dva tisoč vrtljaji. 718 cayman potegne do stotice po 4,7 sekunde, cayman S pa že po 4,2 sekunde, kar je bistveno hitreje kot prej. 275 in 285 km/h pa sta konlčni hitrosti. 

Foto: Porsche Porsche 718 cayman Tako kot boxster ima tudi 718 cayman nekaj lepotnih popravkov, pod kožo pa so mu dodelali podvozje. 

Porsche 718 cayman ostaja ena najcenejših vstopnic v športni svet prestižnega športnega proizvajalca, začetna cena je po poročanju Auto Expressa preračunano okoli 51 tisoč evrov. V bolj popopranih različicah (GTS) naj bi obdržali šestvaljni motor. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.