Avto
72 ogledov

Porsche 718 cayman z manj valji bolj grize

Porsche 718 cayman
1/6
Porsche
718 cayman je športni porsche, ki si ga je moč najhitreje privoščiti. A nikakor ni počasen!

Porsche 718 cayman je logični brat kabrioleta boxsterja, ki smo ga spoznali že pred meseci. Glavna novost face-lifta zdajšnje generacije poleg številke v imenu je, da so izpod zadnjega pokrova odstranili dva valja, dodali pa turbino. Dvolitrski štirivaljnik zmore 220 kW (300 KM), kar je popolnoma isto kot pri boxsterju. Različica S pa ima 2,5-litrski motor, ki zmore 257 kW (350 KM). V obeh primerih gre za prirastek okoli 20 kW. 

Oba motorja se izkazujeta s konkretnim navorjem, ki je zaradi turbine na voljo že pod dva tisoč vrtljaji. 718 cayman potegne do stotice po 4,7 sekunde, cayman S pa že po 4,2 sekunde, kar je bistveno hitreje kot prej. 275 in 285 km/h pa sta konlčni hitrosti. 

Porsche 718 cayman | Avtor: Porsche Porsche
Tako kot boxster ima tudi 718 cayman nekaj lepotnih popravkov, pod kožo pa so mu dodelali podvozje. 

Porsche 718 cayman ostaja ena najcenejših vstopnic v športni svet prestižnega športnega proizvajalca, začetna cena je po poročanju Auto Expressa preračunano okoli 51 tisoč evrov. V bolj popopranih različicah (GTS) naj bi obdržali šestvaljni motor. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.