Porsche bo uvedel funkcijo Mark Webber

Foto: Porsche
Foto: Porsche
Porsche bo v elektroniko svojih modelov vgradil športno funkcijo z imenom Mark Webber. Čisto resno!
Oglej si celoten članek

Nekdanji dirkač formule 1 Mark Webber je zadnja leta uspešen dirkač v Porshejevi ekipi Le Mans.

Porsche se kljub svojemu športnemu pedigreju aktivno pripravlja tudi na avtonomna vozila prihodnosti in je eden od pionirjev na tem področju. Porscheji prihodnosti bodo torej nekako v smislu - na cesti bo lastnik pustil, naj avto opravi z dolgčasom sam, ko pa ga bo prepeljal do piste, bo volan in stopalke prevzel v svoje roke. 

Ampak kaj, ko ga utegne čakati presenečenje, saj bo v zavojih dirkališča počasnejši, kot je upal ... A so pri znamki že prišli na idejo, kako bodo tudi v dobi avtonomnih avtov omogočili, da bo voznik iz športnega avta iztisnil maksimalno.

Foto: Reuters mark webber Porsche bo namreč v svoje prihodnje avte vgrajeval funkcijo Mark Webber, ki bo služila kot nekakšno dirkaško vodenje skozi zavoje in ravnine bolj znanih dirkališč. Avto bo zaviral in pospeševal ter vozil skozi zavoje tako, kot bi počel Mark Weber za volanom. Nato bo prepustil volan še vozniku in mu sproti kazal, kje še lahko izpili znanje. 

To bo tipična aplikacija za vozila z avtonomno vožnjo," je po poročanju Caradvice.com pojasnil Oliver Blume, generalni direktor Porscheja. "Zavoljo nje boste lahko boljši voznik, hkrati je to način varnega učenja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.