Avto
23 ogledov

Porsche bo uvedel funkcijo Mark Webber

porsche GT3 RS Porsche
Porsche bo v elektroniko svojih modelov vgradil športno funkcijo z imenom Mark Webber. Čisto resno!

Nekdanji dirkač formule 1 Mark Webber je zadnja leta uspešen dirkač v Porshejevi ekipi Le Mans.

Porsche se kljub svojemu športnemu pedigreju aktivno pripravlja tudi na avtonomna vozila prihodnosti in je eden od pionirjev na tem področju. Porscheji prihodnosti bodo torej nekako v smislu - na cesti bo lastnik pustil, naj avto opravi z dolgčasom sam, ko pa ga bo prepeljal do piste, bo volan in stopalke prevzel v svoje roke. 

Ampak kaj, ko ga utegne čakati presenečenje, saj bo v zavojih dirkališča počasnejši, kot je upal ... A so pri znamki že prišli na idejo, kako bodo tudi v dobi avtonomnih avtov omogočili, da bo voznik iz športnega avta iztisnil maksimalno.

mark webber | Avtor: Reuters Reuters
Porsche bo namreč v svoje prihodnje avte vgrajeval funkcijo Mark Webber, ki bo služila kot nekakšno dirkaško vodenje skozi zavoje in ravnine bolj znanih dirkališč. Avto bo zaviral in pospeševal ter vozil skozi zavoje tako, kot bi počel Mark Weber za volanom. Nato bo prepustil volan še vozniku in mu sproti kazal, kje še lahko izpili znanje. 

To bo tipična aplikacija za vozila z avtonomno vožnjo," je po poročanju Caradvice.com pojasnil Oliver Blume, generalni direktor Porscheja. "Zavoljo nje boste lahko boljši voznik, hkrati je to način varnega učenja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.