Poslovite se od vzvratnih ogledal

Foto: Audi
Foto: Audi
Audi je v svoje športne modele R18 začel vgrajevati miniaturno digitalno kamero in zaslon AMOLED, ki bo zamenjal vzvratno ogledalo.
Oglej si celoten članek

Ultralahko kamero se namesti na streho vozila, za anteno, slika odlične kakovosti pa se v izjemno kratkem času prikazuje na zaslonu visoke ločljivosti.

Foto: Audi AMOLED zaslon in kamera Šef Audijevega oddelka Motorsport Wolfgang Ullrich pravi, da je slika, ko jo vidi voznik, tudi pri 330 km/h (92 metrov na sekundo) kristalno čista. Kamera je izjemno lahka, veliko lažja od vzvratnega ogledala. Digitalni zaslon lahko poleg prikaza slike iz kamere prikazuje tudi druge informacije o vozilu, kot je hitrost gibanja, indikator porabe goriva ...

Pri Audiju o masovni proizvodnji predstavljene tehnologije za zdaj še molčijo, a je le še vprašanje časa, kdaj bomo videli s kamero in zaslonom opremljen tudi prvi serijski avtomobil, saj je dobro znano, da proizvajalci avtomobilov veliko novih tehnologij najprej testirajo v dirkalnikih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.