Avto
32 ogledov

Poslovite se od vzvratnih ogledal

AMOLED zaslon in kamera Audi
Audi je v svoje športne modele R18 začel vgrajevati miniaturno digitalno kamero in zaslon AMOLED, ki bo zamenjal vzvratno ogledalo.

Ultralahko kamero se namesti na streho vozila, za anteno, slika odlične kakovosti pa se v izjemno kratkem času prikazuje na zaslonu visoke ločljivosti.

AMOLED zaslon in kamera | Avtor: Audi Audi
Šef Audijevega oddelka Motorsport Wolfgang Ullrich pravi, da je slika, ko jo vidi voznik, tudi pri 330 km/h (92 metrov na sekundo) kristalno čista. Kamera je izjemno lahka, veliko lažja od vzvratnega ogledala. Digitalni zaslon lahko poleg prikaza slike iz kamere prikazuje tudi druge informacije o vozilu, kot je hitrost gibanja, indikator porabe goriva ...

Pri Audiju o masovni proizvodnji predstavljene tehnologije za zdaj še molčijo, a je le še vprašanje časa, kdaj bomo videli s kamero in zaslonom opremljen tudi prvi serijski avtomobil, saj je dobro znano, da proizvajalci avtomobilov veliko novih tehnologij najprej testirajo v dirkalnikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.