Avto
14 ogledov

Audi kupil italijanskega proizvajalca motociklov Ducati

motogp vn nemčije rossi sachsenring 2011 EPA
Družba Audi AG bo od skupine Investindustrial prevzela legendarnega italijanskega izdelovalca šport­nih motociklov Ducati Motor Holding S.p.A. s sedežem v Bologni. Prevzem naj bi bil izpeljan kar najhitreje, potem ko bo pridobljeno soglasje skladno s kartelno zakonodajo.

S tem sta se v Hamburgu strinjala nadzorna sveta družb Audi AG in Volkswagen AG. Ducati v svetu velja za vodilno prestižno znamko za izdelovanje motornih koles in so ponaša z izjemnim strokovnim znanjem s področja motornih tehnologiji in lahke gradnje.

Poleg legendarnih italijanskih znamk Lamborghini in Italdesign je Ducati zdaj že tretji Audijev steber v Severni Italiji. Obenem je to tudi nadaljnji gradnik Audijeve strategije rasti. Rupert Stadler, predsednik uprave družbe AUDI AG: "Ducati v svetu velja za prestižno znamko med proizvajalci motornih koles in se lahko pohvali z dolgo tradicijo na področju športnih motociklov. Podjetje se ponaša z odličnim znanjem o visoko­zmogljivih motorjih in lahki gradnji in se uvršča med najdonosnejše izdelovalce motornih koles na svetu. Ducati se torej odlično ujema z Audijem." Napredni krmilni sistemi, posebni postopki zgorevanja v komorah pri Ducatijevih motorjih, s tem povezana športna usmeritev in bogate izkušnje s področja lahke gradnje torej za družbo AUDI AG in koncern Volkswagen predstavljajo velik potencial.

V letu 2011 je Ducati prodal okrog 42 tisoč motornih koles in dosegel promet v višini okrog 480 milijonov evrov. Družba ima okrog 1.100 zaposlenih. Leta 1926 sta družbo v Bologni ustanovila Adriano in Marcello Ducati. V podjetju Società Scientifica Radiobrevetti Ducati so najprej izdelovali sestavne dele za radie. Leta 1949 so začeli proizvajati motorna kolesa.

Komentarjev 1
  • Danijel Bratina 09:02 22.april 2012.

    117k eur'?? V zda pa gs bo porsche manj naivnim in bolj treznim ter manj indokriniranim americnom prodajal za 40k eur.