Avto
12 ogledov

Novi Q7 konec leta 2013

Audi q7 TDI Žurnal24 main
Audi naj bi konec leta 2013 na trg poslal prvega od sedmih povsem novih modelov z oznako Q. Gre za novo generacijo modela Q7, s katero bodo v Ingolstadtu začeli z obnovo obstoječih članov družine Q, ki jo bodo še razširili.

Novi audi Q7 bo narejen na posebni različici MLB Evo platforme, namenjeni večjim vozilom iz skupine Volkswagen. Zahvaljujoč temu in drugim rešitvam ter uporabi aluminija za izdelavo karoserije naj bi bil novi Q7 kar za 350 kilogramov lažji od predhodnika.

Motorizacija naj bi v veliki meri spremljala trenutno Audijevo ponudbo pogonskih agregatov, poudarek pa bo na dodatnem znižanju porabe goriva in škodljivih emisij. Pričakujemo lahko tudi hibridne različice, tako z dizelskim kot bencinskim motorjem.

Nova generacija naj bi prinesla novo karoserijsko različico, ki naj bi nosila oznako Q8. Šlo naj bi za športno različico po vzoru konkurenčnega BMW X6. Po neuradnih in nepotrjenih informacijah naj bi ponudbo obogatili tudi za kupe-SUV različice modelov. Prihodnjemu Q3 in Q5 naj bi se pridružili različici Q4 in Q6, ter tudi manjši Q2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.