Avto
17 ogledov

Mali audi z velikim infotainmentom

Audi A1 Sportback Gregor Prebil
Multimedijski sistemi so danes v novih avtomobilih že standard, lahko kot del osnovne opreme ali pa za zmerno doplačilo. Kljub temu se uporabniška izkušnja lahko zelo razlikuje. Pri Audiju se tega zavedajo in preverjeno uporabniško izkušnjo iz višjecenovnih razredov prenašajo tudi v nižji razred.

Testirali smo Audi A1 z opcijskim paketom connectivity. Paket ni največ, kar si lahko kupec izbere, vednar pa je preprosta intuitivna uporaba zelo dobrodošla, saj se nanjo kar hitro razvadimo, ker enostavno deluje tako, kot mora. Izkušnje nam pravijo, da se kljub promociji proizvajalcev redko zgodi, da dobimo tisto, kar se promovira. Pri Audiju je drugače.

Prostoročno telefoniranje

Pri povezovanju mobilne naprave imamo možnost uporabe prostoročnega telefoniranja. Izvede se sinhronizacija vseh klicev ter imenika. Samo iskanje po imeniku je z razliko od nekaterih prozivajalcev dokaj enostavno tudi ob veliki količini stikov. Prikaz izbire se nahaja med števcema in je dobro pregleden in enostaven. Telefoniranje je karseda enostavno in prilagojeno nemoteni vožnji.

Bluetooth predvajanje

Povezava in nastavitev sta zelo enostavni. Podprt je protokol, ki ponuja povratno informacijo o predvajanju vsebine, tako da lahko na sredinskem zaslonu vidimo, katera skladba se trenutno predvaja – zelo dobrodošla možnost, ki ni vedno na voljo pri različnih Bluetooth multimedijskih sistemih. Prav tako sistem v ozadju nenehno preverja, če je povezana naprava v bližini. Tako bo ob vžigu motorja naprava v trenutku povezana in ne samo to, tudi če ste na napravi pozabili vklopiti Blutetooth, bo po vklopu sistem samodejno našel napravo, ne da bi bilo potrebno ponovno vzpostavljati oziroma iskati naprave v bližini. Malenkost, ki ni na voljo povsod, a prepreči marsikateri pogled stran od vožnje. Nekoliko lahko zmoti le izbira nastavitve Blutetooth naprave za telefoniranje, saj v tem primeru ne bo mogoče predvajati multimedijskih vsebin. Za to bo potrebna ponovna nastavitev in izbira multimedijske povezave Bluetooth naprave.

Audi A1 Sportback | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Poleg prostoročne povezljivosti, ki je najenostavnejša in zelo priročna, pa omogoča paket tudi povezljivost preko AUX vmesnika, USB-medijev in različnih MP3 predvajalnikov, med katerimi je posebna podpora tudi Applovim izdelkom.

Upravljanje z glasbo je enostavno in pregledno, možnost pregleda več informacij ter nastavljanja glasbenih lastnosti v avtomobilu pa prav tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.