Posodobitve po zraku - vse to so pravkar dobile tesle

Foto: Anže Petkovšek Tesla model 3
Foto: Anže Petkovšek Tesla model 3
Teslini avti so dobili eno najbolj izdatnih samodejnih posodobitev v zadnjem času, ki je vklopila kar nekaj novih funkcionalnosti.
Oglej si celoten članek

Posodobitve po zraku so eden največjih hitov pri novi generaciji avtov in bodo kmalu nekaj tako normalnega in zaželenega kot smo že vajeni s telefonov. Doslej je bilo treba za večino posodobitev zapeljati v servisno delavnico, pa še v tem primeru so bile novosti zelo omejene, praviloma le s področja navigacije in kakšne dodane aplikacije.

Prek posodobitev po zraku pa znamke lahko hitreje in obširneje prilagajajo programsko opremo ter omogočajo nove funkcionalnosti že vgrajene strojne opreme. Lahko vplivajo tudi na proces izrabe energije ali pa asistenčne sisteme posodobijo z najnovejšim znanjem, ki ob vse pogostejši rabi umetne inteligence nastane v posebnih superračunalnikih, kamor se pred tem stekajo znanje in cestni podatki z obstoječih vozil.

Pri Tesli, ki je eden od pionirjev stalnega posodabljanja avtov, so pred dnevi poslali "po zraku" nov paket posodobitev z imenom 2021.24. Gre za obsežen paket z nekaj zanimivimi izpostavljenimi možnostmi. 

Tako je po novem v Teslinih avtih poleg Netflixa, Youtuba in Spotifya mogoče spremljati tudi Disney+, tako da je zdaj pokrita že glavnina vseh priljubljenih pretočnih videovsebin.

Druga zanimiva funkcija je program za avtopralnico. Ob aktivaciji se avtomobil samodejno pripravi na pranje v ročni ali avtomatski pralnici - zatesni vse odprtine, pogasi parkirne senzorje, začasno omeji brisalce in varnostni sistem kamer ... Ob izboru funkcije za avtomatsko pralnico prestavi v N in prepreči samodejno aktivacijo ročne zavore v primeru, če voznik zapusti vozilo. 

Model 3 Test tesla model 3: avto, ki iz konkurence naredi nokie

Tesle z vgrajeno funkcijo samozatemnitvenih ogledal lahko odslej tudi deaktivirajo to možnost, kar je bila ena najbolj pogostih prošen uporabnikov. 

Avtomobili so zdaj dobili avtomatsko snemanje nepredvidenih dogodkov. Kamere stalno snemajo dogajanje okoli avta, a se je posnetek shranil le, če je to voznik ročno potrdil na ikoni na zaslonu. V primeru "varnostnega" dogodka, kot je nesreča s sprožitvijo zračnih blazin, pa se bo posnetek zdaj samodejno shranil. Vendar pa bo ostal v avtu in ne bo poslan naprej v Teslin center, s čimer bo ohranjena zasebnost.

Po novem bo funkcija hotspota oziroma dostopa do wi-fi drugim napravam v avtu omogočena tudi med vožnjo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:59 7. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.