Pozabite crosslanda, vrača se frontera!

Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera
Opel je predstavil podobo povsem novega modela z znanim imenom. Frontera je kompaktni družinski SUV, ki bo šel na bencin ali elektriko.
Oglej si celoten članek

Opel je objavil fotografije serijskega modela frontera. Z njim bodo nadomestili crosslanda. Frontera je seveda zelo znano ime, v devetdesetih in nato še na začetku novega stoletja ga je nosil kleni Oplov terenec, ki se ni ustrašil neasfaltiranih poti. 

Foto: Opel Opel frontera

Verjetno z novo frontero lastniki sicer ne bodo trasirali novih stez, saj bo gnana samo na dve kolesi. Šlo bo za ožjega sorodnika citroëna C-3 aircross, ki bo predstavljen čez nekaj mesecev. Tudi frontera bo postavljena na Smart Car platformo, katere poglavitni cilj je cenovna dostopnost. Frontera bo s 4,4 metra sicer nekoliko večja od crosslanda in bo že nekoliko silila v razred večjega opel grandlanda, prav tako so želeli z robustno obliko poudariti njen bolj avanturistični pristop. 

Foto: Opel Opel frontera

Povsem nova je notranjost s čistimi oblikami in dvema 10-palčnima zaslonoma. Fizičnih gumbov bo malo. Poudarek bo na kakovsti in udobju sedežev. Prtljažnik bo sprejel med 460 in 1.600 litrov prtljage, streho bo mogoče obložiti z do 200 kg. 

Za pogon bosta po pričakovanjih na voljo bencinska opcija s kombinacijo mehkega hibrida, poleg nje pa v skladu s Stellantisovo filozofijo še povsem baterijski model. 

Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera Foto: Opel Opel frontera

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.